Sint-Catharinagilde tot Blortem en Gestel

Een overzicht van koningsschilden na de heroprichting in 1980:

De meeste van deze attributen werden ontworpen en/of vervaardigd door gildebroeder Leo van der Sangen.

Chris Moonen 1981-1984.jpg
Chris Moonen 1981-1984. Ontworpen en gemaakt door Leo van der Sangen. Bovenaan een kruisboog symbool voor het schuttersgilde. Verder van links naar rechts de periode van zijn koningschap; een vaandel met het rad van Sint Catharina als symbool van zijn functie als vaandrig. Daarnaast een kroontjespen; een narrenkap en een gloeilamp. Deze symbolen geven aan dat hij deken schrijver, prins-carnaval en administratief werkzaam was bij Philips.
Frank Wilgers 1984-1987.jpg
Frank Wilgers 1984-1987. Ontworpen en gemaakt door Leo van der Sangen. De afbeelding van Mercurius, met weegschaal en klosje garen symboliseert dat Frank in zijn werkzaam leven in de handel actief is geweest en wel in de kleding en fournituren. Rechtsboven geeft de periode van zijn koningschap aan. Onderaan een kruisboog en het rad van Sint Catharina symboliseren dat hij schutter was bij ons gilde.
Ad Engels 1987-1990.jpg
Ad Engels 1987-1990. Ontworpen en gemaakt door Leo van der Sangen. Links staat hij als landmeter een driehoeks meting uit te voeren met als referentie punt de kerktoren. Ad is tamboer van het gilde, in het opengewerkt rad is de gildetrom verwerkt.
Frans Jansen 1990-1993.jpg
Frans Jansen 1990-1993. Ontworpen en gemaakt door Leo van der Sangen. Frans staat afgebeeld als schutter met links boven het rad van Sint Catharina en links onder de periode van zijn koningschap. De kroontjespen geeft aan dat Frans op het moment van zijn koningschap, deken schrijver was en de ijskristal staat voor het feit dat hij servicetechnicus in de koudetechniek was.
   Pagina 1 van 4    Verder
Sint-Catharinagilde tot Blortem en Gestel