Sint-Catharinagilde tot Blortem en Gestel

 

 

Wordt binnenkort gestuurd naar de vrienden en leden die niet op de jaarvergadering waren

 

Op dinsdag 12 maart 2019 werd in de gildekamer de jaarvergadering gehouden. Het was de 39e sinds de heroprichting van het gilde in 1979. Een bijzondere vergadering deze keer, omdat we deze avond drie aspirant leden mochten installeren tot lid van ons gilde.

 

 

vlnr zittend: Carla van Heertum; Hennie van der Heijden; Jac van Dongen; Marianne van Huet en Leo van der Sangen. staand: Leo van Heertum; Chris Moonen; Jaco Moonen; Gonny van der Loo; Pier Renier; Elly Renier en Frans Jansen.

 

  

De installatie van Jac van Dongen

 

 

Zojuist geinstalleerd Hennie van der Heijden

 

 

Leo van Heertum feliciteert Marianne van Huet na haar installatie

 

 

Onze nieuwe leden vlnr Marianne van Huet; Jac van Dongen en Hennie van der Heijden.

 

Op vrijdag 1 maart 2019 werd ten kantore van onze beschermheer een gezellige carnavalsbijeenkomst gehouden onder het motto: "Van notaris tot receptionist, bij ons is 't altijd fist"! En dat mag gezegd worden een heel geslaagd feest.

 

 

 

Tanja en Frans

 


Frans; Piet' Marianne en Carla

 

 

Een onderscheiding voor: Elly; Piet en Marianne

 

Op Zondag 13 januari 2019 werd in ons gildelokaal de nieuwjaarsbijeenkomst gehouden. Het was weer een gezellige happening, waarbij de Cava weer geschonken was door Arna Dirks en Paul van Hoof. (Voor meerdere foto's zie rubriek Foto's Nieuwjaarsreceptie)

 

 

 Toespraak van de Regerend Deken, Leo van Heertum

 

Op donderdag 27 december 2018 om 12.00 uur waren we uitgenodigd door onze beschermheer, Raymond van de Wouw, voor een lunch ten kantore van Marks Wachters notarissen. Aan deze uitnodiging hebben 15 personen van ons gilde gehoor gegeven. Het was weer een voortreffelijke lunch, evenals vorig jaar. Deze keer waren we in burger kledij, hetgeen aan de kwaliteit van de maaltijd niets afdeed.

 

 

Jac van Dongen; Gonny van der Loo en Marianne van Huet

 

 

Wicky Moonen; Jan Schrurs en zijn echtgenote

 

 

Ook Carla en Leo van Heertum zitten te genieten

 

 

Eveneens als Elly en Piet Renier

 

 

Een overzicht over de tafel

 

 

Raymond belegd zijn brood onder toezicht van Theo

 

Op zondag 25 november 2018 hebben wij weer gezamenlijk met het Sint-Catharinagilde Strijp de jaarlijkse Catharinadag gevierd. Deze keer vonden de activiteiten in Strijp plaats. Een kerkdienst in "De Passaat"; de koffietafel in het gildehuis van Strijp en het inschieten van de nieuwe koning, Henri van Hout. Het was een gezellige en goed verzorgde dag.

(meer foto's onder Foto's Catharinadag)

 

 

Groepsfoto voor de Trudokerk (gemaakt door Dennis van der Sommen)

 

Op zaterdag 24 november 2018 werd onze gildebroeder Jan Schrurs in Antwerpen benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nobele Papagay. Dit vanwege algemene verdiensten voor het gildewezen zowel nationaal als internationaal.

 

 

De zojuist benoemde Commandeur Jan Schrurs in het midden

 

Op dinsdag 18 september 2018 hebben zeven leden van ons gilde deelgenomen aan de 74e herdenking van de bevrijding van Eindhoven. Vanaf het 18 septemberplein liep het gilde in stoet naar het stadhuisplein. Hier was ook onze beschermheer Raymond van de Wouw aanwezig in zijn functie van voorzitter van het 18 september comité.

 

 

Klaar voor het vertrek van de optocht. vlnr.: Chris Moonen; Frans Jansen; Leo van Heertum; Piet Renier; Elly Renier en Jaco Moonen (Niet op de foto: Carla van Heertum, de maker van deze afbeelding).

 

 

Het bevrijdingsmonument 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sint-Catharinagilde tot Blortem en Gestel